2016. február 1., hétfő

Baconos, gombás, kurkumás rizs


Hozzávalók

300 g rizs
1 l zöldség, vagy húsleves alaplé
1 db közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek zsír
1 üveg gomba
1 kk kurkuma
200 g bacon
só, bors ízlés szerint

Elkészítés
Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk.
Egy edényben evőkanálnyi zsírt felmelegítünk, az összeaprított hagymát, fokhagymát és bacönt puhára pároljuk benne.
Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, közben folyamatosan keverjük, majd a forró alapléből kanalazunk a rizshez. Hozzáadjuk a gombát is. Ha elfőtte a levet pótoljuk, amíg a rizs meg nem főtt (szükség esetén kis forró vizet is adhatunk a végén a rizshez). 
Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána azonnal fogyasztjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments system

Disqus Shortname