2016. március 7., hétfő

Paradicsomos húsgombóc


Hozzávalók:
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs (nyersen mérve)
  • 1,5 liter sűrített paradicsom
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a paradicsomlébe
  • 2 ek.  sertészsír
  • oregánó, bazsalikom, majoránna, só, bors ízlés szerint
  • édesítő
Elkészítés:
A húst a rizzsel, vöröshagymával, fokhagymával, fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.
A sűrített paradicsomot felforraljuk mehet bele a zsír és a zúzott fokhagyma, édesítjük és beletesszük a gombócokat! (én szoktam hígítani vízzel, hogy ne legyen olyan sűrű)
Lassú tűzön készre főzzük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments system

Disqus Shortname