2016. március 28., hétfő

Hagymaleves


Hozzávalók:
  • 5 fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • fél csokor medvehagyma
  • fél csokor petrezselyem (felaprítva)
  • 1,5 l víz
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk bio sómentes ételízesítő mix
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek zsír
Elkészítés:
Apróra vágjuk a hagymát és a medvehagymát.

Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, majd belerakjuk a vöröshagymát, medvehagymát és a zúzott fokhagymát és megdinszteljük.
Beleszórjuk a kurkumát, ételízesítőt, petrezselyemzöld felét, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel és lassú-közepes tűzön főzzük.
Beleöntjük a rizstejszínt, és lassú tűzön forraljuk fel, s adjunk neki még 3-5 percet, a végén pedig szórjuk bele a maradék petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments system

Disqus Shortname