Hozzávalók:
- 5 fej vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- fél csokor medvehagyma
- fél csokor petrezselyem (felaprítva)
- 1,5 l víz
- 2 dl rizstejszín
- 1 tk kurkuma
- 1 tk bio sómentes ételízesítő mix
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek zsír
Elkészítés:
Apróra vágjuk a hagymát és a medvehagymát.
Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, majd belerakjuk a vöröshagymát, medvehagymát és a zúzott fokhagymát és megdinszteljük.
Beleszórjuk a kurkumát, ételízesítőt, petrezselyemzöld felét, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel és lassú-közepes tűzön főzzük.
Beleöntjük a rizstejszínt, és lassú tűzön forraljuk fel, s adjunk neki még 3-5 percet, a végén pedig szórjuk bele a maradék petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése