2016. március 13., vasárnap

Padlizsánkrém



Hozzávalók:
3 közepes padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
zsír, só, bors

Elkészítés:
A padlizsánt megmostam, villával megszurkáltam, egy hőálló tálba tettem, és 170 fokon 30 percig sütöttem. Miközben a padlizsán sült a hagymát felkockáztam, és kevés zsíron megdinszteltem. Szerintem így sokkal selymesebb lesz a krém. Amikor kihűlt, a héját lehúztam és felkockáztam. A felkockázott padlizsánhoz hozzáadtam a megdinsztelt hagymát, a fokhagymát, borsoztam, megsóztam, majd összeturmixoltam. 
Annyi folyékony zsírt adtam hozzá, hogy krémes állagú legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments system

Disqus Shortname